2013. 10. 20.
Sebezhetetlen - Van, volt, lesz...
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

 

Régóta nem csak a saját bűneim vállalom,

S arcon csap most már a saját bánatom.

 

VOLT, hogy hazudtam, volt, hogy igazat mondtam, amivel nagyobb kárt okoztam, mint a hazugságommal. Volt, hogy bántottak, volt, hogy bántottam, volt, hogy éheztem, volt, hogy pocsékoltam. Voltam boldog, elégedett, elégtelen. Voltam őszinte, csaló, művelt, bunkó, rosszindulatú, kiszámított kiszámíthatatlan. Voltam szerelmes, voltam becsapott, meghurcolt, megalázott, megvert, átvert, kisemmizett, eltaposott, legyőzött, ember. Volt, hogy haragudtam azért, hogy nem haragudtak rám. Volt, hogy azért bántottam, hogy bántsanak, volt, hogy hiába szerettem, csak bántottak. Volt, hogy gyávaságból hazudtam, volt, hogy kényelemből, volt, hogy a következmények elkerülése miatt és hazudtam sokszor az igazság kiderülése érdekében is. Volt, hogy igazat mondtam s ezzel kárt okoztam. Volt, hogy igazat mondtam és elfordultak tőlem, volt, hogy kiközösített az őszinteségem. (S ez utóbbi a gyakoribb mostanság is még mindig…) Voltam kedves, illemtudó, megnyerő, megnyert, megvert. Voltam beteg, beteges, bizarr. Voltam egészséges, félszeg, határozott, határozottan félénk, erősen akaratgyenge, öntudatos, öntelt, önelégült, önveszélyes, öngyilkos, önző. Voltam intelligens, kulturált, kifinomult, igényes, infantilis, idióta, bolond, barom. Voltam hűséges, ragaszkodó, elkötelezett, ambiciózus, szerény, nagyképű, halott. Voltam kitűntetve, voltam kirúgva, voltam operálva, újraélesztve, voltam kinevetve, voltam BKV ellenőr áldozata.

VAN lelkem, szókincsem, lélegző halálom. Vannak álmaim, vannak szeretteim, vannak félelmeim. Vannak sebeim, verseim, dalaim, halaim, bajaim. Vannak elveim, vannak terveim, vannak nézeteim, vannak érzéseim. Van bennem pár seb, van rajtam pár heg, van mögöttem pár év s van ennyi előttem is még. Van, hogy hiába is szeretek, van, hogy önmagamon nevetek. Van, hogy fáj, a saját sorsom és van, hogy a tüzeimet önmagam oltom. Van, hogy hibákat halmozok sorra, van úgy, hogy nem állok be a sorba. Vannak talán, kik néha szeretnek, de vannak olyanok is, akik tönkretesznek. Van bennem félelem önmagammal szemben, mert látom, hogy önmagam árnyéka lettem. Vannak háborúim, vannak látványos békék. S van, hogy magam festem át az égbolt kékét. Van, hogy becsapom magam s olyan is van, hogy engem csapnak be. Van, hogy tönkre és az utcára tesznek s vannak olyanok kiknek így is tetszek. Van, hogy csak élősködnek rajtam s olyan is, hogy magamra hagynak a bajban. Van, hogy nulláról kezdek újra mindent, s van, hogy mégis rugdosnak itt lenn. Van, hogy fázom, van, hogy éhes vagyok s van, hogy tényleg még a szemem se ragyog. Vannak vágyaim, van, akit szeretek. Van, hogy sír a lelkem kívül mégis nevetek.

LESZ bennem erő, hogy higgyek önmagamban végre. Lesz majd pénzem is, ami megmérgezi a lelkemet lassan. Lesz majd bennem alázat és tisztelet a nálam idősebbek iránt. Lesz majd biztos több eszem is attól, hogy gondolkozás nélkül rohanjak az ellenségeim dárdáiba. Lesznek majd gyermekeim, ha megtalálom azt a nőt, aki a hibáimmal együtt is képes lesz szeretni és elfogadni. Lesznek majd nekem is aggódással teli óráim a gyermekeim miatt. Lesz majd egy életem, amire ezt cserélem majd. Lesz majd igazi reggelim, lesz tető a fejem felett és lesznek félelmeim és álmatlan éjszakáim a félelem miatt, hogy mindezt elveszítem. Lesznek igazi barátaim, kik már nem néznek hülyének az igazságért folytatott háborúim miatt. Lesz majd egy társam, aki nem csak mondja, de érezteti is, amit szeretné, hogy érezzek abból, amit Ő érez. Persze, lesznek biztosan akkor is ellenségeim aki, minden erejükkel engem próbálnak majd eltörölni az élők sorából. De lesznek vágyaim is. Lesz majd egy pillanat, mikor megértem az élet működését, mikor megtanulok, alkalmazkodni a törvényszerűségeihez. Lesz majd idő, mikor leválnak rólam a dolgok s így leszek egyszerűen boldog. Lesz aztán majd az életem alkonya, ahol már szerethetőre idősödött nagypapaként fogom várni a méltóságteljes halált. És persze ami az egész életemet végig kíséri majd az a vers szeretete lesz. Lesznek új versem. Szebbek, vidámabbak, jobbak, mint most, mint eddig. Lesz aztán ismét egy halálom…az ötödik. Ami, remélhetőleg végleges lesz és végérvényesen zárja le ezen világban eltöltött életemet.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés